Alavudella ja Töysässä toimii vuonna 1984 perustettu suunnistusseura Rastiketut. Aktiivisia suunnistajia seuralla on satakunta.

Rastiketut etsivät rasteja lakeuksien laitamilla, Etelä-Pohjanmaan kaakkoisnurkassa, jossa aakeet laakeet alkavat jo muuttua mäkisemmäksi maisemaksi. Vaihtelevat maastot ovat innoittaneet tekemään hyviä karttoja ja karttatilanne seurassa onkin erinomainen. Karttoja löytyy helpoista koulujen lähistöjä kuvaavista opetuskartoista vaativiin kilpailukarttoihin.

Karttoja käytetään vilkkaaseen harrastesuunnistustoimintaan, jota ovat kerran viikossa lähiseurojen kanssa yhteistyössä järjestettävät iltarastit, lasten, nuorten ja perheiden suunnistuskoulu sekä mm. työpaikoilla järjestettävä suunnistus- ja luonto-opastus. Harrastesuunnistuksella pyritään ennen kaikkea lisäämään paikallisen väestön kiinnostusta tärkeää suunnistustaitoa kohtaan ja aktiiviseen suunnistajien määrään.

Harrastelijoiden lisäksi karttoja kuluttavat kilpasuunnistajat. Kotimetsistä kettuja on juossut aina ulkomaille asti maajoukkue-edustustehtäviin. Suurempi osa kompassin käyttäjistä keskittyy kuitenkin E-P:n aluemestaruusmittelöihin ja muihin pienempiin koitoksiin. Unohtaa ei myöskään sovi vuosittaista kettumaista Ketunlenkkiä.


Rastiketut

Timo Hoskari

Rautakalliontie 15

63370 Taipalus

0400 970 377

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.