Päivitetty 5.4.2017

                      

HIPPO -suunnistuskoulu 2017

Alkaa keskiviikkona 19.4.2017 Kirkkovuorella

- Ilmoittautumiset klo 17.30
- Suunnistuskoulu alkaa klo 18.00

HIPPO-suunnistuskoulu on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille lapsille.

Suunnistuskoulu järjestetään joka kerralla ulkona, joten varaathan lapsellesi säänmukaiset ulkoiluvaatteet. Alle 7-vuotiaille lapsille huoltaja pakollinen ja muidenkin vanhemmat ovat tervetulleita mukaan tapahtumiin ja oppimaan samalla itsekin suunnistuksen alkeita.

Suunnistuskoulu kokoontuu 5 kertaa. Joka kokoontuminen eri paikassa. Ohjelma jaetaan ensimmäisellä kerralla ja on nähtävissä rastiketut.fi

ke 19.4.        klo 17.30 alkaen Kirkkovuori, Kellokorventien parkkipaikka
ke 26.4.        klo 18.00, Alavuden koulukeskus, Lukio   
ke 3.5.          klo 18.00, Kaukolan kylätalo, Sikosaarentie 863                       
ke 10.5.        klo 18.00, Iivarin tähtitorni                     
ke 24.5.        klo 18.00, Kirkkovuori, Leijonakota     


Suunnistuskoulu sisältää:

Ohjauksen ja opetuksen (Suunnistuksen perusteet, karttamerkit, leimaaminen ja emit, suunnistuksen alkeisharjoituksia rastireitin ja tukireitin avulla), kartat, Hippo-suunnistuskoululaisen käsikirjan ja tarran, Osuuspankin palkinnot.

Maksu 20 € / lapsi (ei sisällä vakuutusta). Maksu käteisellä ensimmäisellä kerralla.

Ilmoittautumiset ensimmäisellä kerralla klo 17.30 alkaen tai ennakkoon: Tanja Mäntylä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tervetuloa!
HIPPO-suunnistuskoulun järjestää Rastiketut yhteistyössä Alavuden Seudun Osuuspankin kanssa


Jos kiinnostut kilpailemisesta, kerro ohjaajille, niin pääset mukaan kilpailutoimintaan!
Harrastusta voit jatkaa
Viiskuntarasteilla koko kesän, jossa tarjolla aloittelijoille tarkoitettu C-rata.


Suunnistus on suosittu harrastus (Pdf)


Suunnistus - avain elämyksiin

Suunnistus on luonnossa liikkumista kartan avulla. Se on kiehtovaa toimintaa ja kisailua kavereiden kanssa. Lasten ja nuorten mielestä suunnistuksessa on parasta luonto, haasteet, kaverit ja elämykset.

Suunnistus harrastuksena
Metsä on suunnistajan liikuntapaikka ja kartta sen suorituskenttä. Luonto on rauhallinen ja tasapainoinen ympäristö liikkua. Luontokokemukset eri vuodenaikoina ovat lapsille suuri elämys. Suunnistus kehittää lapsen ja nuoren:

  • Fyysistä kuntoa
  • Keskittymis- ja päättelykykyä
  • Koordinaatiokykyä sekä tasapainoa
  • Ratkoessaan suunnistustehtäviä lapsi oppii ongelmanratkaisutaitoja sekä itsenäistä päätöksentekoa Suunnistus on turvallinen ja lapsilähtöinen laji; opetus etenee taitojen karttuessa ja ohjaajia on harjoituksissa useita eikä lapsen tarvitse mennä metsään yksin.

Ohjaajat
Ohjaajina toimivat Rastikettujen kokeneet suunnistajat. Ohjaajina on sekä seuran nuoria että vähän varttuneempia jäseniä. Myös vanhempien apu on erittäin tervetullutta, sillä etenkin maastoharjoituksissa tarvitaan runsaasti ohjaajia.

Varusteet
Erillisiä välinehankintoja ei tarvita. Tärkeintä on sopiva pukeutuminen. Maastoon lähdetään säänmukaisessa, ulkoliikuntaan sopivassa asussa, joka on helppo puhdistaa. Kesälläkään metsään ei mennä shortseissa, vaan pitkälahkeisissa suunnistus-, tuuli- tai verryttelyhousuissa. Paitana käytetään yleensä kesälläkin pitkähihaista, ohutta paitaa, joka suojaa oksien raapimiselta. Vaatteiden likaantuminen ja kastuminen on väistämätöntä, joten lasta ei pidä siitä torua. Metsässähän liikutaan säästä riippumatta.

Kengiksi käy kuivalla säällä lenkkitossut ja sateella kumisaappaat. Oman suunnistuspuvun ja -tossujen hankinta on ajankohtaista sitten, kun aloittaa kilpailemisen.

Kompassin käyttöä opetellaan yleensä parin vuoden harrastuksen jälkeen, yleensä noin 10 -vuotiaana, kun ensin on opittu kartanluvun perusteet, joten oman kompassin hankkiminen ennen sitä ei ole välttämätöntä.

Viiskuntarastit
Jos suunnistuskärpänen puree oikein kunnolla, alueella järjestetään läpi kesän ja syksyn
Viiskuntarasteja, jotka ovat Kuusiokunnissa järjestettävä kuntorastitapahtuma tiistaisin klo 17-19.

Lisäksi lähialueella järjestetään kilpailuja, joista saa lisätietoa suunnistuskoulussa.