Tulosta

Rastikettujen järjestämä am-pitkä tarjoaa poikkeuksellisen vaativia suunnistushaasteita, minkä todistaa jo se, että suurelta osin samassa maastssa oli keskimatkan SM-kisa 2011. Kartan teki siihen kisaan Jussi Silvennoinen ja sen on ajantasaistanut ja pieneen eteläosaan laajentanut Timo Hoskari. Kartta on selkeälukuinen ja siinä on sopivan paljon tavaraa.

Maasto koostuu pitkälti pienipiirteisistä kallioalueista, joita pitkulaiset suoalueet halkovat. Leveämpiä ja kapeampia polkuja on jonkin verran, metsäkoneen uria ei juuri lainkaan, metsätöitä ei siis viime aikoina ole juuri tehty.

Radat ovat sopivat pitkän matkan kisaan. Ratapituudet saattavat näyttää lyhyiltä, mutta kilometrivauhti tulee olemaan tavallista hitaampi. Ratamestarille usein haasteelliset siimariradat ovat sopivan turvallisia. HD12-sarjojen suoran suunnistuksen radan vaikein lyhyt pätkä on viitoitettu. Toisaalta pisimmät radat ovat vaativia. Rastipisteet ovat suorastaan herkullisia, niille pitää suunnistaa loppuun asti. Miesten pääsarjan radalla on perhoslenkkimäinen osio, joka takaa kätevästi kaksi juomapistettä. 

Kisan menestysresepti on lyhyt: Pysy kartalla.

Uskon ja toivon, että kisasta tulee kunnon suunnistuselämys. Ainakin Rastikettujen kokeneet järjestäjät ovat tehneet ja tekevät parhaansa tämän eteen.

Jorma Yli-Kaatiala